Lijstenmakerij

In onze eigentijdse ambachtelijke lijstenmakerij bieden wij u een grote diversiteit aan lijsten. Naast de keuze uit 1400 houten lijsten bieden wij ook een ruime keus aan bak- en aluminium lijsten. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres voor over de hoek doorgewerkt handgemaakte lijsten. Wij vervaardigen de lijsten in onze eigen lijsten makerij en ook het overige inlijstwerk vindt plaats in ons eigen atelier.

Daarnaast maken we er u graag op attent dat we beschikken over een ruime voorraad aan lijsten in onze lijstenmakerij, hierdoor is een snelle inlijsting mogelijk. Onze specialisatie ligt in het inlijsten van: schilderijen op doek, grafiek, foto's, borduurwerken, diploma’s, kindertekeningen, e.d. Maar ook driedimensionaal inlijstwerk kunnen wij voor u verzorgen, bijvoorbeeld een voetbalshirt, een babytruitje of elk ander bijzonder werk dat een mooie lijst verdient.

Zowel particulieren, instellingen als bedrijven kunnen bij onze lijstenmakerij terecht. Wij adviseren u graag en vrijblijvend. Door het gebruik van een geavanceerd computerprogramma kunt u direct een prijsvergelijking van verschillende lijsten en passe-partouts verkrijgen.

Lees meer ...

  • (Wissel)lijsten
  • Antieke lijsten
  • Passe-partouts
  • Glassoorten
  • Opspannen
  • Opplakken
  • Spiegels
  • Restauratie
  • Ophangsystemen

(Wissel)lijsten

Groot assortiment aluminium en houten wisselijsten. Change-it en i-Frame Wissellijsten voorzien van 2-mm geslepen floatglas. Hoogwaardige MDF achterwand met draaiveren, hoekveren en 3 puntsophanging of zaagtandhanger.

Naast de wissellijsten hebben wij ook een groot aanbod standaard baklijsten in zwart en blank hout. Allen per stuk verpakt in krimpfolie.

Voor meer informatie kunt u terecht op deze website.

wissellijsten

Antieke / vintage lijsten

In onze winkel treft u verschillende antieke schilderijlijsten aan, te gebruiken voor het inlijsten van een schilderij of het maken van een spiegel.
Daarnaast hebben we regelmatig vintage - lifestyle look lijsten.

Mocht u vragen hebben over hetgeen u ziet of een vraag van andere orde, neem dan gerust contact met ons op.

vintagelijsten

Passe-partouts

Een passe-partout zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas. Het heeft daarmee een beschermende werking. Daarnaast krijgt de inlijsting een rijkere uitstraling. In onze lijstenmakerij hebben wij ongeveer 500 verschillende kleuren. Met onze professionele passe-partout snijder maken wij de gewenste uitsnede.
De door ons gebruikte kartonsoorten zijn 100% zuurvrij.

Wij adviseren u graag!

passe-partouts

Glassoorten

Glas is een essentiële factor als het gaat om inlijstingen. Wij kunnen u diverse soorten glas leveren. Gewoon blank glas (floatglas), ontspiegeld glas, galerieglas, UV-werend museumglas en plexiglas behoren tot de mogelijkheden.

Samen met u maken we de keuze voor uw werk.

glassoorten

Opspannen

Voor het opspannen van doeken, origineel of geprint, gebruiken wij houten spielatten. Bij grotere doeken plaatsen we dwars en/of kruislatten.
Oude olieverfschilderijen voorzien wij van een nieuw raamwerk als deze vervangen dient te worden door b.v. kromtrekken. Handwerken spannen wij op, op een zuurvrije ondergrond en kunnen vervolgens desgewenst voorzien worden van passe-partout en glas.

opspannen

Opplakken

Wij beschikken over een vacuümpers waarbij we gebruik maken van zuurvrije materialen om werken strak en vlak op te plakken.

Ook beschikken we over een rolpers om werken op b.v. scanstick ondergrond te plakken.

opplakken

Spiegels

In het onze lijstenmakerij treft u een keur van spiegels aan: rond, ovaal, rechthoekig, vierkant, met en zonder een facetgeslepen rand.

U kunt een eigen spiegel samenstellen. Zo krijgt u altijd een spiegel naar uw wensen.

spiegels

Lijstrestauratie

’t Jutterke restaureert en reinigt uw kunstwerken.

Desgewenst worden ook uw oude lijsten op vakkundige wijze gerestaureerd.

restauratie

Ophangsystemen

Naast de juiste behandeling van het completeren van uw kunstwerk kan de juiste manier van ophangen een toegevoegde waarde hebben.

Wij beschikken over een ruim aanbod van materialen om uw kunstwerk aan de wand voortreffelijk tot zijn recht te laten komen.

Mocht u hierover meer informatie willen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

ophangsystemen